Fred Händl

Bliesdorf, 1972. Opgegroeid en getogen in Eindhoven. Na mijn muziekstudies in de jaren ’90 (aan het Conservatorium in Tilburg, en Muziektherapie aan De Kopse Hof in Nijmegen), ben ik – na vele jaren reizen en (internationale) omzwervingen – uiteindelijk in 2006 beland in Den Haag.

Naast pianodocent, heb ik vele jaren podiumervaring. Zowel als solo-artiest als pianist/toetsenist in verschillende bands. Spelen voor publiek vind ik het mooiste wat er is en na vele tournees en optredens in kleine en grote venues, ben ik de intieme sferen van kleine en persoonlijke soloconcerten het meest gaan waarderen. Een huiskamerconcert is dan ook een ideale gelegenheid, waar al deze elementen samenkomen.

Uitvoerend musicus

Ik ben uitvoerend musicus. Dat betekent dat ik regelmatig optreed als solo-pianist, maar ook als toetsenist in verschillende bands. Vanaf 2014 heb ik meerdere tournees gemaakt (in band-verband, en ook als solo-artiest). Deze tournees vinden voornamelijk plaats in Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Tijdens de corona-tijd brandde dat allemaal op een laag pitje, maar gelukkig gaat dat nu weer de goede kant op. 😊

In oktober 2022 ben ik 50 geworden en die mooie mijlpaal heeft mij laten stilstaan bij wat ik het allerliefste doe en ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niets liever wil dan pianospelen voor een selecte groep mensen. In een intieme en persoonlijke omgeving. En wat is er persoonlijker dan een huiskamerconcert?

Als u mij boekt voor een concert bij u thuis, dan kunt u rekenen op een muzikale, professionele en bijzondere avond. Tijdens mijn optreden speel ik eigen werk, aangevuld met een uniek verhaal. Een verhaal, waarmee ik de mensen in het publiek meeneem door een reis in de tijd, vanaf de eerste keer dat ik de piano in mijn ouderlijk huis aanraakte, tot aan het moment van het huidige concert.

U leert mij die avond kennen als pianist, als persoon, maar ook vertel ik over hoe de verschillende paden die ik heb bewandeld ervoor gezorgd hebben dat ik nu bij u thuis ben, en voor u speel.

De muziek

Bij een huiskamerconcert deel ik natuurlijk niet alleen mijn verhaal, maar uiteraard ook mijn muziek. Alle composities die ik speel zijn eigen composities. Al vind ik het altijd lastig om mijn muziek in een bepaald hokje te plaatsen, zou ik mijn pianospel willen omschrijven als melodieus, melancholisch en ontroerend. Mijn composities zijn verhalend en beelden altijd een gevoel, situatie of gedachte uit. En ook al zal dit verhaal op het publiek op verschillende manieren voor de luisteraars overkomen, het is altijd een uniek en persoonlijke belevenis.

Een aantal voorbeelden van mijn muziek vindt u op de de media-pagina van mijn website.

~ Fred